Rode Duivels zakken op FIFA-ranking
Foto: BELGA

De Rode Duivels moeten donderdag op de nieuwe ranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA een plaats inleveren. België zakt naar de derde plek en wordt voorbijgestoken door wereldkampioen Duitsland. Vicewereldkampioen Argentinië blijf met leider 1419 punten, voor de Duitsers (1401) en de Belgen (1387).

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

De troepen van Marc Wilmots speelden sinds de publicatie van het vorige klassement, op 3 september, twee interlands. In de voorronde van het EK 2016 wonnen ze zowel van Bosnië-Herzegovina (3-1) als Cyprus (0-1).

De eerstvolgende wedstrijd van de Duivels staat op zaterdag 10 oktober in Andorra op het programma. Mits een (logische) zege tegen het nummer 205 plaatsen Hazard en co zich voor de eindronde van het EK in Frankrijk. Drie dagen later, op dinsdag 13 oktober, volgt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel met een thuismatch tegen Israël de laatste kwalificatiematch in groep B.

Op de ranking blijft Wales de hoogst geplaatste tegenstander van België in kwalificatiegroep B voor het EK 2016. Het team met superster Gareth Bale staat achtste (+1) met 1195 punten. Bosnië-Herzegovina is 30e, Israël 47e (-1), Cyprus 114e (-28) en Andorra 205e (-3).

De volgende FIFA-ranking wordt op 5 november bekendgemaakt.