Topchefs koken in Zeebrugge voor een schone oceaan
Foto: De Meesterbakker"

Sofie Dumont opent op vrijdag een pop-uprestaurant voor een dag in de haven van Zeebrugge. Samen met collega’s Filip Claeys, Lieven Lootens en chocolatier Dominique Persoone zet ze mee de schouders onder een project dat ijvert voor een schone oceaan.

De vier topchefs zullen in hun eendagsrestaurant street food op hoog niveau serveren, tussen 19.00 en 01.00 uur ’s nachts. En dat doen ze in een bijzonder decor: het Gentse collectief Criaturas toverde 75 zeecontainers in de Zeebrugse haven voor één dag om tot het Ecstatic Container Spectacle .

Naast de restaurants zijn er ook lounges, bars en een kunstgalerie. Er zijn dj’s en de hele dag door spectaculaire acts. De opbrengst gaat integraal naar The Ocean Cleanup, het ambitieuze project van de jonge Nederlander Boyan Slat om de oceanen plasticvrij te maken.

‘Creatieve zielen Olivier Desimpel en Saskia De Tollenaere van het Gentse Criaturas vormen het brein achter het Ecstatic Container Spectacle. Ik heb meteen mijn medewerking verleend, want dit is een zeer bijzonder concept en ik sta helemaal achter het goede doel: het proper krijgen van onze oceanen waaruit we zoveel lekkere en gezonde vis en andere producten halen’, aldus Dumont.