De politiediensten hebben een professionele cannabisplantage en actief drugslab ontdekt bij een inval op een boerderij in Elen (Dilsen-Stokkem). Volgens het parket van Limburg ging het om een plantage en lab van grote omvang. In totaal werden er zeven arrestaties verricht, waaronder de eigenares van de aspergekwekerij. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

Het parket van Limburg besliste de zes verdachten en de 50-jarige vrouw bij de onderzoeksrechter in Tongeren voor te leiden. De onderzoeksrechter zal beslissen wie aangehouden wordt. De lokale politie Maasland was het onderzoek gestart naar de grote cannabisplantage. Bij de huiszoeking woensdag werden maar liefst 9.500 cannabisstekken en 500 moederplanten in beslag genomen.

Het drugslaboratorium was volledig operationeel voor de aanmaak van synthetische drugs. Een van de zeven verdachten raakte gewond bij zijn arrestatie woensdag. Het onderzoek is intussen van de lokale politie overgedragen aan de federale gerechtelijke politie van Limburg. Onderzoekers van het Nationaal Instituut van de Criminalistiek en Criminologie kwamen ter plaatse voor een uitgebreid onderzoek. Leden van de civiele bescherming ontmantelden de plantage en het lab en zorgden voor de afvoer van alle materialen, producten en chemicaliën. Bij de huiszoeking zijn ook verschillende voertuigen in beslag genomen en getakeld.