Vorige eigenaar koopt zelf P-magazine op
Foto: Maarten De Bouw

De rechtbank van koophandel heeft woensdag bevestigd dat de titels P-magazine en Culinaire Ambiance verkocht mogen worden aan een bedrijf van Maurice De Velder en zijn partner. De Velder was al eigenaar van de bladen, maar zijn uitgeverij Think Media Magazines was in moeilijkheden geraakt. De rechtbank heeft nu verkoopovereenkomsten voor alle Think-titels aanvaard, zegt gerechtelijk mandataris Erik Greeve woensdagmiddag.

Twee titels blijven dus bij dezelfde eigenaar. Wat De Velder met de bladen van plan is, is nog niet duidelijk. Het zou de bedoeling zijn om enkel digitaal door te gaan met P-magazine. Hoofdredacteur Jeroen Denaeghel zei woensdag via Twitter dat de laatste editie van P-magazine naar de drukker is vertrokken. De Velder en zijn partner konden woensdag niet meteen bereikt worden voor commentaar.

De andere bladen van Think Media Magazines krijgen wel een nieuwe eigenaar. De bladen en websites over motoren en de mannenbladen Ché en Menzo vinden onderdak bij de Antwerpse uitgever Cascade, die onder meer al het wetenschapsblad EOS in zijn portefeuille heeft. De websites nr10.be en clint.be komen in Nederlandse handen bij SportsWeb, dat onder meer achter voetbalprimeur.be zit.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig