Kris Peeters: ‘Moeten aandacht hebben voor 8.600 banen gelinkt aan Volkswagen’
Kris Peeters. Foto: BELGA

Juridische acties rond het dieselschandaal bij Volkswagen moeten gebeuren met duidelijkheid over de gevolgen van dergelijke acties. Dat heeft minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) gezegd na afloop van een ontmoeting met Denis Gorteman, CEO van VW-invoerder D’Ieteren Auto en Luc Bontemps van automobielfederatie Febiac. Peeters benadrukte dat VW in België goed is voor 8.600 directe banen.

‘Het probleem bij VW is ernstig, zeer ernstig, maar laat ons dit stap voor stap aanpakken en niet wild om ons heen slaan’, aldus Peeters. Volkswagen komt tegen 7 oktober met een actieplan dat duidelijkheid moet brengen over concrete maatregelen om het probleem aan te pakken. ‘Laat ons daarom voorzichtig zijn met het lanceren van juridische acties en het actieplan van VW afwachten’, zegt de minister.

‘We moeten ons er zeer goed van bewust zijn dat bij de VW-Groep in België 8.600 mensen werken. Het gaat om directe banen: 4.000 bij het dealernetwerk, 1.600 bij D’Ieteren en 3.000 bij Audi.’

Eind deze week of begin volgende week zit Peeters opnieuw samen met de betrokkenen in het dossier. D’Ieteren beschikt vandaag immers nog niet over precieze cijfers van VW, zoals het exacte aantal wagens dat in België uitgerust is met sjoemelsoftware die emissietests manipuleert. Enkele dagen geleden maakte Peeters nog gewag van 500.000 wagens in België die mogelijk de software aan boord hebben.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig