Derde verdachte van aanslag op Joods Museum in de cel
Archiefbeeld Foto: BELGA

In het onderzoek naar de aanslag op het Joods Museum van Brussel, op 24 mei 2014, zit sinds begin juli een derde verdachte in de cel. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen en wordt bevestigd door het federaal parket.

Het gaat niet om de man die vier dagen na de aanslag samen met hoofdverdachte Nemmouche in Brussel gefilmd werd, maar een 28-jarige Fransman uit de regio van Marseille. Wat zijn rol in het verhaal zou geweest zijn, is nog niet duidelijk. Intussen proberen de speurders een mysterieuze rolstoel te traceren.

Uitgeleverd aan België

Volgens de gegevens waarover Belga beschikt zou de man in contact gestaan hebben met Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag. Over welke contacten het precies gaat, is minder duidelijk. Of de man ook banden heeft met Nacer Bendrer, de tweede verdachte in het dossier die sinds midden februari in een Belgische gevangenis zit, is evenmin bekend. Het federaal parket deelt enkel mee dat de man op 1 juli aan België werd uitgeleverd op basis van een Europees aanhoudingsbevel en dat hij in verdenking werd gesteld als dader, mededader of medeplichtige van een viervoudige doodslag in terroristische context.

Mysterieuze rolstoel

Intussen is er nog steeds geen spoor van de man die op 28 mei 2014 op de Brusselse Albert II-laan gefilmd is in het gezelschap van Mehdi Nemmouche. Op de beelden loopt Nemmouche naast een donkere, kale man. Die laatste draagt daarbij een sporttas met daarin wellicht de wapens van Nemmouche.

De speurders stellen zich ook heel wat vragen bij een mysterieuze rolstoel die werd aangetroffen in het Brusselse appartement van Nemmouche. Waar de rolstoel vandaan komt, van wie hij is geweest en waar hij voor gediend heeft, zijn vooralsnog onbeantwoorde vragen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig