Man zwemt vier uur naar kust nadat catamaran kapseist
Foto: mma

Voor de kust van Oostende is zondag in de vooravond een catamaran gekapseisd. Een van de opvarenden kon naar de kust van Oostende zwemmen om alarm te slaan, waardoor twee anderen konden gered worden. De man deed maar liefst vier uur over zijn tocht en was totaal onderkoeld. Dat bevestigt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC).

Het drietal was zondagavond vertrokken in De Haan, maar een vijftal kilometer voor de kust van het Oostende ging het plots fout. De boot kapseisde en kon door de opvarenden niet meer rechtgetrokken worden. Twee van hen gingen op de romp zitten terwijl de derde naar de kust zwom. Na vier uur zwemmen kwam de man in Oostende aan de Albert I-promenade aan land, waarna hij de hulpdiensten kon verwittigen.

Omstreeks 22 uur kon zo een reddingshelikopter opstijgen vanaf de luchtmachtbasis van Koksijde. Rond 23.00 uur konden de twee andere slachtoffers uit het water gehaald worden. De drie opvarenden werden met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis. Maandagvoormiddag mochten ze al terug naar huis.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in