VIDEO. Standard moet vrede nemen met punt
Foto: Photo News

De crisis bij Standard wordt steeds groter, het boegeroep weerklinkt steeds luider. Na een teleurstellende eerste helft stonden de Rouches met 0-2 in het krijt tegen OHL. Uiteindelijk sleepte Standard nog een 2-2 gelijkspel uit de brand, maar Yannick Ferrera krijgt zijn team nog niet op de rails.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De bezoekers konden niet beter beginnen aan de partij: Croizet trof raak na amper zevenenveertig seconden. De Leuvenaren hadden organisatorisch alles onder controle. Thuram voorkwam een tweede treffer van Croizet, Houdret besloot net naast. Buiten een kleine opleving van Knockaert konden de Luikenaren niets klaar maken. Al hadden ze wel een penalty kunnen krijgen voor een handsbal van Remacle. Vlak voor het rustsignaal werd Thuram na een snedige counter van OHL voor een tweede keer gevloerd via Remacle.

Een ander spelbeeld na de pauze: op wilskracht drukte Standard de bezoekers tegen het eigen doel. Emond maakte de aansluitingstreffer met een knap kopbaldoelpunt. Een kwartier voor tijd trapte Houdret los over de bal, de ingevallen Santini aarzelde niet: 2-2. De troepen van Jacky Matthijsen kwamen niet meer over de middenlijn en ontsnapte in blessuretijd aan een nederlaag. De volley van Santini suisde maar rakelings naast.

 

 

Beide ploegen schieten weinig op met dit gelijkspel en blijven onderaan in de stand bengelen.

Opvallend: De vroege goal van Croizet, na 47 seconden, was de snelste goal van het seizoen.

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

1’ GOAL. Wat een start voor de bezoekers! Remacle snijdt naar binnen en knalt het leer tegen de paal. Croizet schuift de rebound simpel binnen: 0-1 na zevenenveertig seconden spelen. Het Standard-publiek begint meteen te fluiten.

12’ Croizet wordt gelanceerd. Hij kapt Van Damme simpel uit. Thuram is goed uit zijn doel gekomen en pareert het opwippertje van de doelpuntenmaker.

30’ Knockaert kan als geen ander het vuur aan de lont steken. In zijn typische stijl steekt hij vanop rechts lateraal het veld over om vervolgens nipt over de kooi van Riou te knallen.

32’ Deze keer dribbelt hij Monteyne op een hoopje. Hij besluit daarna in het zijnet. Er komt weer leven in de Luikse brouwerij.

40’ Knockaert is weer naar de linkerflank verhuisd en probeert zich te ontdoen van Remacle. Dat lukt niet helemaal en besluit dan maar voor te zetten. Heel Standard wil een strafschop want volgens hen heeft Remacle de bal met de arm aangeraakt. Vertenten is resoluut en wijst niet naar de stip. Uit de herhaling blijkt wel degelijk dat Remacle het leer tegen zijn arm kreeg.

43’ GOAL. Dossevi speelt belabberd en verliest de bal. Snelle counter van OHL met drie man. Ngawa heeft oog voor Remacle, die na een kapbeweging de 0-2 tegen de netten trapt.

47’ Yatabaré zet zijn knie tegen een voorzet vanop de linkerflank. De bal vliegt rakelings naast.

60’ GOAL. Standard scoort de aansluitingstreffer. Emond maakt er met een mooie kopslag 1-2 van, knappe voorzet van Dossevi.

75’ Riou ziet een schot van Badibanga laat komen. Hij ranselt met één hand de gelijkmaker uit zijn doel.

76’ GOAL. Dit zat eraan te komen. Houdret trapt in de kleine rechthoek los over de bal. Santini neemt het geschenk dankbaar in ontvangst en prikt de 2-2 binnen.

82’ Terwijl de assistent-scheidsrechter de vlag al in de hoogte heeft gestoken, jaagt Santini de bal tussen de benen van Riou tegen de touwen. Een terechte beslissing, zo blijkt uit de herhaling.

91’ Fraaie actie van Santini. Hij controleert een voorzet, draait en knalt net naast. OHL ontsnapt aan de 3-2.