Kinepolis ontruimd door overrompeling en relletjes
Foto: BELGA

De Kinepolis-bioscoop in Brussel is zaterdagavond ontruimd en de laatste twee films van de dag geannuleerd. Aanleiding daarvoor was de massa volk die was komen opdagen. Er braken zelfs relletjes uit in de zalen.

Zaterdagavond was de laatste van de BNP Paribas Fortis Film Days, dagen waarop alle bezoekers korting krijgen. Wie een film wilde zien, betaalde dan ook slechts 4 euro.

Dat initiatief bracht zoveel volk op de been dat er sprake was van een echte overrompeling. Door de massa volk braken in sommige filmzalen zelfs relletjes uit. ‘Het was dan ook bijzonder druk in het complex en enkele herrieschoppers zijn onrust beginnen zaaien’, zegt Kinepolis-woordvoerster Anneleen Van Troon. ‘Daarbij zijn ook enkele ruiten gesneuveld. In overleg met de politie hebben we daarop besloten het complex te sluiten en gedeeltelijk te evacueren. Zo zijn een aantal filmzalen volledig ontruimd en de laatste twee voorstellingen van de avond zijn geannuleerd.’

De filmliefhebbers die nog aankwamen, werd de toegang tot de bioscoop geweigerd. Wie al binnen was, werd door de politie gevraagd het gebouw te verlaten.

Rond 21 uur was de rust in het bioscoopcomplex weergekeerd en stonden er ook aan de ingang geen mensen meer, aldus nog de woordvoerster. ‘In elf zalen, waar het rustig gebleven was, speelt wel nog een film. Die bezoekers zullen na afloop ook probleemloos naar huis kunnen. De mensen die nog een ticket hadden voor vanavond maar niet binnen geraakt zijn, zullen dat bij Kinepolis Brussel kunnen omruilen.’

Op Facebook verontschuldigt Kinepolis zich voor het ongemak.

Door omstandigheden worden de laatste twee voorstellingen van vandaag in Kinepolis Brussel geannuleerd. De bioscoop wordt gesloten. Meer info over compensatie van tickets volgt. Onze excuses voor het ongemak.

Posted by Kinepolis België on zaterdag 26 september 2015

Op sociale media uitten heel wat bezoekers hun ongenoegen over de manier waarop ze geëvacueerd werden. ‘Van de parking gejaagd door de politie, geen woordje uitleg’, klinkt het.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig