Muse komt vier keer naar België
Muse-frontman Matthew Bellamy in de AB begin deze maand. Foto: blg
Muse komt volgend jaar vier keer naar ons land. Omdat de drie eerder aangekondigde concerten zo snel uitverkocht waren, voegt de Britse rockband nog een extra optreden in Paleis 12 in Brussel toe aan de agenda.

De unaniem lovende recensies van het optreden in de AB zal er wellicht voor iets tussen gezeten hebben, maar woensdagvoormiddag zaten vele duizenden mensen aan hun computer, smartphone of tablet om tickets binnen te halen voor dat ene aangekondigde optreden in Paleis 12 op 12 maart 2016.

Het duurde maar enkele minuten voor het eerste optreden al uitverkocht was. Gelukkig waren de organisatoren daarop voorzien, want meteen werd een tweede optreden aangekondigd. Minder druk werd het er niet op, want een half uur later was ook voor dat concert geen kaartje meer te krijgen.

Door de grote vraag werd beslist om een wachtlijst te openen voor een derde concert. Daarop tekenden zoveel mensen in dat de band besliste om op dinsdag 15 maart nog een derde optreden in ons land te geven. 'In eerste instantie wordt de ticketverkoop enkel en alleen aangeboden aan personen die zich hebben ingeschreven op de wachtlijst. Gezien de omvang van de wachtlijst krijgen zij die zich eerst op de wachtlijst hebben ingeschreven prioriteit. Deze personen zullen vandaag nog een e-mail ontvangen waarin alle instructies en voorwaarden staan om de tickets aan te kopen', klinkt het bij concertorganisator Live Nation.

Ook dat derde concert was snel uitverkocht, maar de fans kregen opnieuw goed nieuws. Op woensdag 16 maart zal Muse nog eens optreden in Paleis 12. Tickets daarvoor zijn voorbehouden voor mensen die al op de wachtlijst stonden', klinkt het bij Live Nation. 'De officiële voorverkoop voor wie niet op de wachtlijst stond, start op maandag 28 september om 9 uur.'