Felix Van Groeningen regisseert nieuwe film voor Brad Pitt
Foto: Belga
Felix Van Groeningen zal voor het Amerikaanse productiebedrijf New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Hollywoodacteur Brad Pitt, een nieuwe speelfilm regisseren, ‘Beautiful Boy’. 'Ik kreeg het project aangeboden toen ik anderhalf jaar geleden in Hollywood zat om "The Broken Circle Breakdown" te promoten', zei hij op Studio Brussel.

Het scenario van 'Beautiful Boy' is gebaseerd op het succesvolle boek van New York Times-journalist David Sheff over de drugsverslaving van zijn zoon Nick en op die laatste zijn boek. Het verhaal van de verslaving en het afkicken van metamfetamine wordt beschreven door de ogen van de vader. Scenarist Luke Davies zal de verhalen bewerken voor de film.

Er zijn nog geen namen bekendgemaakt van acteurs. Maar filmnieuwssite Variety noemt de naam van Mark Wahlberg voor de rol van de vader. Volgens Variety zou die benaderd zijn door Cameron Crowe, de regisseur die het project oorspronkelijk zou uitvoeren. In het ochtendprogramma van Siska Schoeters op Studio Brussel verwees Van Groeningen dat idee meteen naar de prullenmand: 'Wahlberg is helemaal niet geschikt voor die rol'.

Eerst nog 'Belgica'

‘Beautiful Boy’ wordt de eerste Amerikaanse speelfilm voor Felix Van Groeningen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde speelfilm ‘Belgica’, over het Gentse café Charlatan, die in het voorjaar van 2016 in de Belgische filmzalen te zien is. Daarna hoopt hij aan zijn Amerikaans project te kunnen beginnen.

Eerder maakte de Vlaamse regisseur 'De helaasheid der dingen', 'Dagen zonder lief', 'Steve + Sky' en ‘The Broken Circle Breakdown’ met steun van het VAF. '"Beautiful Boy" is de vrucht van de lobbycampagne voor die laatste film in Hollywood', zegt de regisseur op de radio.

‘The Broken Circle Breakdown’ werd in Hollywood opgemerkt en in 2014 beloond met een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film. 'Ik ben toen een antal weken naar Hollywoord getrokken om campagne te voeren en kreeg toen verschillende voorstellen. Dit was er een van.'