Gatz wil nieuw levensbeschouwelijk programma op VRT
Sven Gatz. Foto: BELGA

Vlaams minister voor Media Sven Gatz (Open VLD) verwacht in de komende weken van de VRT een voorstel rond een nieuw levensbeschouwelijk programma. Dat zegt hij woensdag in Kerk en Leven en in De Ochtend op Radio 1. Eind dit jaar stopt de openbare omroep met de levensbeschouwelijke uitzendingen die door de verenigingen zelf gemaakt worden.

Minister Gatz maakte eerder al bekend dat hij een punt zou zetten achter de uitzendingen van levensbeschouwelijke derden op de openbare omroep. De erkenningen van de verschillende verenigingen lopen eind 2015 af en worden niet verlengd. Bedoeling is om de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen te integreren in de algemene programma’s van de VRT.

In de plaats zou er dus een programma komen, zoals ‘Villa Politica’ de vroegere politieke ‘uitzendingen door derden’ opvolgde. ‘Een kwalitatief programma waarover de levensbeschouwingen en de kijkers tevreden zijn en dat past in het kader van de VRT. Hoe vaak het te zien is, wie het maakt, wie eraan meewerkt, dat laat ik open. Concreet verwacht ik in de komende weken een voorstel van de VRT’, aldus Gatz in Kerk en Leven.

Gatz vindt dat er meteen in 2016 al resultaat zou moeten zijn. ’Of men onmiddellijk vanaf januari de juiste toon en het juiste ritme vindt, weet ik niet. Er is ruimte voor evolutie.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig