‘Le Tout Nouveau Testament’ wordt Belgische inzending voor de Oscars
Foto: rr

‘Le Tout Nouveau Testament’ van Jaco Van Dormael wordt de Belgische inzending voor de Oscars. Dat schrijft Wallonie Bruxelles Image. Het is de derde keer dat een film van Jacko Van Dormael ons land mag vertegenwoordigen op de Oscars.

Het blijft wel nog afwachten of de film in het lijstje van genomineerden komt voor Oscars voor beste niet-Engelstalige film. De Oscarnominaties worden aangekondigd op 14 januari. Voor de uitreiking zelf is het wachten tot 28 februari.

De film vertrekt van het idee dat God bestaat, een klootzak is en in Brussel woont. De man is een slechte echtgenoot en vader. Nadat zijn dochter Ea ontdekt wat voor smeerlap haar vader is, besluit ze zijn werk  te saboteren en zelf de wereld in te trekken om een nieuwe versie van het Nieuwe Testament te schrijven.

In de film schitteren onder andere Catherine Deneuve, François Damiens en Yolande Moreau aan de zijde van Benoît Poelvoorde, die de rol van het hoofdpersonage speelt.

Le Tout Nouveau Testament werd eerder al geselecteerd voor de European Film Awards, die op 12 december in Berlijn worden uitgereikt.

Lees de recensie van de film én het interview met Jaco Van Dormael, door onze filmrecensent Steven De Foer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig