Onze drie driesterrenchefs verenigd op Kookeet
De Mangeleer, Van Hecke en Goossens

Dit weekend vindt in Brugge het culinaire evenement Kookeet plaats. En dat er topgerechten zullen worden geserveerd staat nu al vast, want de organisatoren zijn erin geslaagd om de drie driesterrenchefs Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens te strikken.

Terwijl Antwerpen, Brussel en Gent traditioneel in mei uitpakken met een culinair evenement, kiest het Brugse Kookeet voor het laatste weekend van september, een weekje vroeger dan anders. Op 26, 27 en 28 september zullen dertig chefs present tekenen.

Onder hen ook Geert Van Hecke (De Karmeliet), Gert De Mangeleer (Hertog Jan) en Peter Goossens (Hof van Cleve). En dat is een primeur: het is de eerste keer dat de drie diesterrenchefs samen koken op een culinair evenement. Goossens is als gastchef de enige chef-kok die niet uit het Brugse afkomstig is.

Nieuwe locatie

Een nieuwe editie, een nieuw locatie: Kookeet vindt dit jaar plaats aan de balkonrotonde, aan de achterkant van het Brugse station. En het evenement schenkt ook aandacht aan alternatieve gerechten. Op het menu staan negen vegetarische gerechtjes en tien glutenvrije gerechten.

Zo zal Geert Van Hecke een gerecht bereiden met rode rijst uit de Franse Camargue, op smaak gebracht met het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout, gecombineerd met gerookte paling en ganzenlever. Ook Patrick Devos van het gelijknamige Brugse restaurant werkte een glutenvrij recept uit met Noordzeegarnalen.

Praktische informatie en het volledige programma vindt u terug op de website.