Vernieuwd Leffingeleuren trekt ruim 10.000 bezoekers
Foto: Sebastian Steveniers

Het driedaags muziekfestival Leffingeleuren, de afsluiter van het festivalseizoen, heeft ruim 10.000 mensen naar Leffinge, bij Middelkerke, gelokt. Dat zegt organisator Lode Pauwels zondagavond.

Exacte cijfers zijn niet voorhanden, aangezien een groot deel van het festival gratis is. Maar de organisatie baseert zich op de verkoop van merchandising en aan de eet- en drankstanden.

‘We hadden een bezoekersaantal boven de 10.000 vooropgesteld als doel. Dat hebben we zeker gehaald’, klinkt het tevreden bij de organisatie. ‘Er was constant volk in alle uithoeken van het festival. Zeker zaterdag en zondag was er veel volk, mede dankzij het goede weer. Vrijdag was het weer wat minder, maar toch was ook dat een geslaagde festivaldag.’

Het festival is ook zonder incidenten verlopen. ‘Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Leffingeleuren is opnieuw een gemoedelijk festival geworden, met goede ambiance en veel variatie’, aldus Pauwels. Onder meer Het Zesde Metaal en King Dalton verzorgden de muzikale invulling van het festival, dat ook veel gezinnen trok.

Volgend jaar is Leffingeleuren aan zijn veertigste editie toe. Maar de organisatie zal blijven steunen op het gesmaakte concept van dit jaar. ‘Hier en daar zullen we mogelijk enkele kleine wijzigingen aanbrengen, maar het globale concept zal ongewijzigd blijven.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in