Verdachte ‘verijdelde aanslag Thalys’ is een 16-jarige jongen
Foto: Photo News

De verdachte die zich vrijdagochtend opsloot in het toilet van de Thalys op het Centraal Station in Rotterdam is een 16-jarige jongen. Vermoedelijk wilde hij als zwartrijder naar Frankrijk.

Het onderzoek loopt nog, maar er is tot nu toe geen enkele aanwijzing dat hij een misdrijf wilde plegen. Dat heeft de Nederlandse politie zaterdag bekendgemaakt.

De jongen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het vaststellen van de identiteit kost tijd, omdat hij geen legitimatie bij zich had, aldus de politie. Ook is hij verward en moet hij worden gehoord met behulp van een tolk. Gezien zijn lichamelijke en geestelijke gesteldheid, wordt ook bekeken welke hulp de jongen nodig heeft.

Het station werd ontruimd nadat de jongen de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam.

Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig