Dit zijn de best betaalde modellen ter wereld
Onder meer dankzij Karl en Chanel staat Gisele opnieuw op nummer één Foto: AP

Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes heeft opnieuw de jaarlijkse lijst van best verdienende modellen opgemaakt. Daarop enkele opvallende nieuwkomers zoals Kendall Jenner, maar toch gaat de eerste plaats naar een oudgediende, de Braziliaanse Gisele Bündchen.

Opvallend is dat de 35-jarige Gisele Bündchen geen catwalks meer loopt en eigenlijk haar hoogtepunt als model wat voorbij is, maar toch wat inkomsten betreft haar jongere concurrentes de loef afsteekt. Zo rijfde ze dankzij allerlei campagnes voor onder andere Chanel en Carolina Herrera en sponsoring vorig jaar een slordige 44 miljoen dollar (ongeveer 38 miljoen euro) binnen.

Volgens Forbes verdiende ze wel 6 miljoen minder dan het jaar ervoor, maar niet getreurd haar indrukwekkende look leverde haar de voorbije veertien jaar in totaal al 430 mijoen dollar op.

De tweede plaats op de ranglijst wordt gedeeld door Cara Delevigne en Adriana Lima, die al meteen 35 miljoen dollar minder verdienden. De Nederlandse Doutzen Kroes is vierde. De top tien wordt vervolledigd door Natalia Vodianova, Miranda Kerr, Joan Smalls, Karlie Kloss, Alessandra Ambrosio en Candice Swanepoel.

Opvallende nieuwkomer is Kendall Jenner die de zestiende plaats op de lijst bekleedt. Het lijkt er sterk op dat ze er in slaagt het juk van de Kardashian-Jennerclan van zich af kan gooien en voor zichzelf naam maakt in de modewereld.