Grootste passagiersvliegtuig ter wereld landt in Zaventem
Foto: BELGA

Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft vrijdag een Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, ingezet op haar dagelijkse verbinding tussen Dubai en Brussel. Aanleiding voor het voorlopig eenmalige A380-bezoek was de eerste verjaardag van Emirates op Brussels Airport.

De A380, die circa 500 passagiers kan vervoeren, landde rond 13.15 uur op de luchthaven, onder massale pers- en spotterbelangstelling. Het dubbeldekvliegtuig werd verwelkomd met een watergordijn.

‘Vluchten met een A380 zouden een regelmatigheid kunnen worden, afhankelijk van de marktvraag’, stelde Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport. ‘Alle nodige aanpassingen om het toestel op regelmatige basis te kunnen ontvangen, kunnen in achttien maanden uitgevoerd worden.’

Emirates verzorgt sinds 5 september vorig jaar een dagelijkse verbinding Dubai-Brussel. Normaal wordt die uitgevoerd met een Boeing 777 die plaats biedt aan 360 passagiers. Op een jaar tijd werden meer dan 230.000 passagiers vervoerd tussen Brussel en Dubai.

Het was de tweede keer dat Brussels Airport een A380 mocht ontvangen. De eerste keer was in juni 2010, toen een exemplaar van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa langskwam.