Te koop voor 85 miljoen pond: royale Londonse woonst
Een percentje van de verkoop komt bij de Britse Queen terecht. Foto: REUTERS

Altijd gedroomd van een écht royale woning in Londen? Dit is het moment: de Crown Estate, dat het vastgoed van de Britse kroon beheert, verkoopt in Kensington Palace Gardens een optrekje met 10 slaapkamers voor de ronde prijs van 85 miljoen pond, omgerekend 117 miljoen euro.

Exclusief is het in elk geval: Kensington Palace Gardens wordt wel ‘Billionaires Row’ genoemd, ofte de duurste straat van Londen. Het is één van de weinige straten in de Britse hoofdstad die niet toegankelijk zijn voor ander verkeer. De koper zal dus geen last hebben van taxi’s die ’s nachts toeristen komen afzetten.

Ook overlast door de buren is onwaarschijnlijk. De eventuele koper mag onder meer staalmiljardair Lakshmi Mittal en Formule 1-erfgename Tamara Ecclestone tot zijn dichte buren tellen.

De Crown Estate beheert vastgoed dat in 1760 door de Britse kroon werd overgedragen aan de schatkist, in ruil voor een jaarlijkse betaling. De inkomsten gaan naar de Britse schatkist, die een percentje richting Queen Elizabeth doorschuift.