Antwerpse Badboot gezonken, rest van het schip veilig
Foto: pdw/Twitter

In het Antwerpse havengebied is de Badboot, een in een dok drijvend openluchtzwembad, vrijdagmiddag ontruimd. Het schip in kwestie is water beginnen maken, waarna het afbrak en zonk.

Het drijvende zwembad van de Badboot in het Antwerpse Kattendijkdok maakte deel uit van het schip. Dat werd vrijdagnamiddag veiliggesteld. Het zwembad brak af van het schip, volgens de brandweer door het gewicht van het instromende water uit het dok, waarna gevreesd werd voor de rest van het schip. 

'We focussen ons nu op de rest van het schip, maar de situatie is ernstig', zei woordvoerder Bert Brugghemans van de Antwerpse brandweer in de voormiddag. Tegen de namiddag was de rest van het schip veiliggesteld.

Over de oorzaak van het zinken is volgens de stad Antwerpen nog niets bekend, verder onderzoek zal daar duidelijkheid over moeten brengen. De Badboot kon tijdig ontruimd worden en er vielen geen gewonden.

Sinds de zomer van 2012 maakte de Badboot deel uit van het Antwerpse Eilandje en was hij bij mooi weer een populaire ontspanningsplaats. Het drijvende openluchtzwembad gaf de bezoekers de illusie, dat ze in het water van de dokken aan het zwemmen waren. De rand van het zwembad bevond zich immers maar net boven de waterlijn.

Tot vorig jaar werd de Badboot tijdens wintermaanden ook nog omgetoverd tot een ijspiste. Tussendoor werd het schip, waar ook een restaurant in gevestigd was, voor allerlei evenementen gebruikt.

 

 

Donderdagavond vond nog een fotosessie plaats met de Port of Antwerp Giants op de Badboot, en vanavond zou het Antwerps Boksgala er plaatsvinden.

Op Twitter gaan heel wat beelden rond, genomen vanuit de hoge appartementsgebouwen rond het dok waar de Badboot in ligt.

 

 

 

 

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in