Office KGDVS aangeduid als curator Biënnale Interieur
David Van Severen en Kersten Geers Foto: Tine Cooreman

Het Brusselse architectenbureau Office Kersten Geers David Van Severen is aangeduid als curator van de 25ste editie van de Biënnale Interieur Kortrijk, dat plaatsvindt van 14 tot en met 23 oktober 2016.

Lowie Vermeersch, voorzitter van de Biënnale Interieur die volgend jaar zijn zilveren jubileum viert, is verheugd met de toezegging van Office Kersten Geers David Van Severen.

‘Vanuit het standpunt van de architect zullen zij de Biënnale verrijken met hun visie die stoelt op het dagelijks creëren van de ruimtes waarin wij leven en werken. Zij begrijpen ten volle de fundamentele rol van meubelen en interieurontwerp’, aldus Vermeersch

Geers en Van Severen zullen nauw samenwerken met de Brusselse kunstenaar Richard Venlet en grafisch ontwerper Joris Kritis om een architecturale omgeving te creëren in en rond de expohallen.

Voor het bureau is het een blij weerzien met Kortrijk Xpo, want zij waren ook betrokken bij de laatste grote transformatie van het evenementencomplex.

‘We zijn blij met de kans om het verborgen potentieel van de hallen verder uit te werken en ze te transformeren in een echte designstad, een stedelijke ruimte waar meubels, design en architectuur elkaar ontmoeten.’

Geers en Van Severen leerden elkaar kennen tijdens hun studies en richtten in 2002 samen het Brusselse bureau Office op. Ze wonnen onlangs de wedstrijd voor een nieuw omroepgebouw in Lausanne en zijn ook nog steeds in de running om het nieuwe RTBF-gebouw te realiseren.