Jim Mobile moet op eigen kracht verder
Foto: Photo News

Medialaan mag dan wel eind dit jaar stoppen met het tv-kanaal Jim TV, de merknaam blijft wel bestaan. De aanbieder van mobiele telefonie Jim Mobile gaat namelijk wel gewoon door.

Voor het aanbieden van de gsm-diensten werkt Medialaan samen met operator Base. Jim Mobile is een zogenaamde virtuele operator. Die heeft dus geen apart netwerk, maar gebruikt dat van Base. Ook de klanten zelf zijn eigenlijk aangesloten bij Base.

Momenteel zijn er geen plannen om de samenwerking aan te passen. ‘De beslissing heeft geen impact op Jim Mobile als merk’, zegt een woordvoerster van Base. ‘Het partnership blijft bestaan’.

Volgens Sara Vercauteren, woordvoerster van Medialaan, staat het schrappen van de tv-zender de toekomst van de gsm-dienst niet in de weg. Jim TV en Jim Mobile waren als merken steeds verder uit elkaar gegroeid, zegt ze, en hun doelgroepen waren te verschillend geworden.

Jim Mobile is al sinds 2003 actief als virtuele operator. De aanbieder wist een plek in de markt te veroveren door als een van de eerste te stunten met gratis sms’en, wat bij de doelgroep erg in de smaak viel. De populariteit groeide verder door opvallende reclames met een hoofdrol voor ‘Joeri’ en aanwezigheid op evenementen, zoals het BK gsm-werpen.