Trump: 'Ik zal me excuseren... als ik het ooit bij het foute eind heb'
Donald Trump (links) bij Jimmy Fallon Foto: NBC
Donald Trump, een van de zestien Republikeinse presidentskandidaten, trad vrijdagavond voor het eerst aan in een laatavondshow. Hij was te gast bij Jimmy Fallon op de zender voor onder meer een kort interview.

'Heb je je ooit verontschuldigd?' vroeg Jimmy Fallon aan Trump. Een vraag die meteen op gelach bij het publiek werd onthaald. 'Denk terug tot aan je kindertijd', lachte Fallon. 'Ik vind verontschuldigen belangrijk', zei Donald Trump. 'Maar je moet het wel mis hebben.'

De uitspraak is de zoveelste in een lijstje, waarmee hij vermoedelijk opnieuw mensen voor de borst stoot, net omdat hij al meermaals gevraagd werd om op zijn controversiële uitspraken (over vrouwen, foltering of immigranten bijvoorbeeld) terug te komen.

'Ze wilden dat ik me verontschuldigde toen ik me kandidaat stelde, omdat ik illegale immigratie ter sprake bracht', aldus Trump. 'Maar uiteindelijk bleek dat ik gelijk had.' Trump kondigde onder meer aan dat hij, mocht hij ooit het Witte Huis bereiken, hij een muur op de grens met Mexico zou laten bouwen en hij de 2 miljoen illegale immigranten in de Verenigde Staten zou laten deporteren. 'Maar als ik het ooit toch mis heb, hopelijk in de verre toekomst, zal ik me verontschuldigen.'

Behalve een interview, kregen de kijkers van het programma van Jimmy Fallon ook een hilarische sketch te zien, waarin Donald Trump (een verklede Fallon) zichzelf (de echte Trump) interviewt.