Hardlopen op stelten is niet zonder gevaar, toonde Mathias Coppens pijnlijk aan in het programma ‘Het Lichaam van Coppens’. Al een hele week stuurde VTM filmpjes af op de kijker waaruit bleek dat Mathias zich blesseerde. Nu is ook duidelijk wat er precies gebeurde: Mathias struikelde en ontwrichtte daarbij zijn schouder. Met een operatie en maandenlange revalidatie tot gevolg.

Staf en Mathias gooien voor hun programma telkens lijf en leden in de strijd, maar met hun proef voor de zevenmijlslaarzen namen ze dat misschien iets te letterlijk. De broertjes wilden uittesten of je met stelten werkelijk je loopsnelheid kan verdubbelen. Staf Coppens haalde een behoorlijke snelheid van 35 kilometer per uur, maar Mathias was met zijn matige 29 per uur niet tevreden. Hij liep nóg een keer en struikelde omdat hij zijn broer Staf wou ontwijken, die op de baan stond om de snelheid van Mathias te meten. Mathias kwam op zijn schouder terecht.

Schouder ontwricht

Na de val was het meteen duidelijk voor Staf en het team dat Mathias heel veel pijn leed. Een ziekenwagen kwam ter plaatse en voerde de lijkbleke Coppens naar het ziekenhuis. Wat de diagnose is en welke revalidatie er volgt zie je eigenlijk pas in de volgende afleveringen, maar Mathias vertelt zijn verhaal al in primeur. ‘De bol van mijn schouder zat voor mijn ribbenkast’, zegt Mathias. Zijn rechterschouder was dus ontwricht en bovendien was er een stuk kraakbeen bij de val losgescheurd. Gevolg: drie weken niet bewegen met de schouder, een pijnlijke operatie om het kraakbeen terug aan het bot te hechten en drie maanden lang revalideren.

Gevolgen voor hele programma

‘Het was een bijzonder pijnlijke revalidatie. Zeker in het begin heb ik afgezien. Maar los van de pijn, was het ook gewoon mentaal zwaar. Normaal gezien ben ik heel actief, maar nu mocht ik plots niet meer sporten, niet meer met de wagen rijden,… Om nog maar te zwijgen van de opnames die ik niet meer kon meedoen zoals gepland’, vertelt Mathias. De blessure had ook gevolgen voor het programma: de opnames werden één maand volledig stilgelegd en ook nadien moest Staf heel wat proeven voor zijn rekening nemen.

Uiteindelijk duurde de revalidatie van Mathias tot augustus (de val dateert van april, Mathias werd geopereerd in mei, red.), zodat hij net op tijd klaar was voor de presentatie van het nieuwe seizoen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig