Ikea blijft groeien
Ikea opende het voorbije jaar 13 nieuwe winkels, zoals hier in Frankrijk. Foto: AFP

De Zweedse meubelreus Ikea heeft in zijn boekjaar 2015, dat eind augustus afliep, een totale omzet geboekt van 31,9 miljard euro. De Belgische winkels leverden een bijdrage van ruim 750 miljoen euro.

Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf heeft vrijgegeven. Het gaat om een omzetstijging van 8,9 procent na verrekening van valuta-effecten. In België bedroeg de totale omzet 751,8 miljoen euro, tegenover 738 miljoen euro een jaar eerder.

“Wij groeien in bijna al onze markten”, zegt Peter Agnefjäll, de voorzitter en CEO van de Ikea Groep. China blijft de snelst groeiende markt van de Ikea Groep, gevolgd door Rusland. Duitsland boekte een recordgroei en Noord-Amerika deed het prima. Ook Zuid-Europa toonde een positieve ontwikkeling.

Ikea opende, naast 13 nieuwe woonwarenhuizen, drie nieuwe ophaalpunten in Spanje, Noorwegen en Finland, waar klanten een beperkt assortiment kunnen zien en vooraf bestelde artikelen kunnen ophalen.

Het jaaroverzicht, dat een volledig beeld geeft van de jaarresultaten, zal in december gepubliceerd worden.

Ikea werd in 1943 opgericht in Zweden en de Ikea Groep telt vandaag 328 woonwarenhuizen in 28 landen. De meubelgigant is sinds 1984 in België actief en heeft in ons land 6 woonwarenhuizen: in Anderlecht, Aarlen, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem. In België telt IKEA meer dan 3.000 medewerkers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig