Vlaamse bedrijven zien Syriërs graag komen
De bouwsector kampt al jaren met vacatures die niet opgevuld raken. Foto: PDW

Verscheidene bedrijfssectoren hopen op de komst van de (Syrische) vluchtelingen om een reeks knelpuntberoepen in te vullen. Morgen volgt een breed overleg bij het VBO.

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) besprak gisteren uitgebreid de gevolgen van de vluchtelingencrisis. De sector kampt al jaren met vacatures die maar niet ingevuld raken. Daardoor verliezen Belgische bedrijven aan concurrentiekracht. Taken waarvoor ze geen geschikte kandidaten vinden, worden uitgevoerd door buitenlandse, meestal Oost-Europese bedrijven.

De sector ziet in de komst van de vluchtelingen een kans om die trend te keren. ‘Wij zijn vragende partij om die mensen in dienst te nemen, niet over de hele lijn, wel voor een aantal knelpuntberoepen, zoals gespecialiseerde installateurs en ingenieurs bouwkunde’, zegt directeur-generaal Marc Dillen van de VCB. ‘We merken dat onder deze vluchtelingen er zich ook goed opgeleide en technisch geschoolde mensen bevinden. Velen spreken al Engels, wat de inschakeling makkelijker maakt.’

Lasser of ICT-specialist

Ook de technologische federatie Agoria, nog een sector die met vele knelpuntberoepen kampt, werkt aan een plan om Syrische vluchtelingen aan te trekken. De haalbaarheid en de concrete toepassing worden nog besproken. Agoria hoopt dat de Syriërs knelpuntberoepen als lasser, mecanicien, elektricien, ICT-specialist of ingenieur kunnen invullen.

Verpleegkundigen

Zorgnet Vlaanderen is eveneens vragende partij om de verpleegkundigen en bepaalde artsen onder de vluchtelingen een kans te geven. ‘Al ligt dat voor ons wel complexer aangezien onze werknemers zeer goed moeten kunnen communiceren. Bovendien zijn de diplomavereisten streng’, zegt gedelegeerd bestuurder Peter Degadt.

Vrijdag is een groot overleg gepland met alle sectoren samen bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), niet alleen over het inschakelen van de vluchtelingen, maar ook over de vraag hoe het bedrijfsleven zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid kan opnemen.

‘De sectoren mikken alleen op het invullen van hun eigen knelpuntberoepen, maar de verwachting is dat het resultaat van al die sectoriële vragen samen een breed spectrum van beroepen zal opleveren’, klinkt het in werkgeverskringen.

Zij dringen aan op een snel overheidsoptreden, zodat de vluchtelingen na hun erkenning zo snel mogelijk kunnen starten met hun integratie. Vakbonden en werkgevers beslisten gisteren na overleg met minister van Werk Kris Peeters (CD&V) al dat asielzoekers na vier maanden toegang kunnen krijgen tot de arbeidsmarkt, in plaats van de huidige zes maanden.