Lewis Hamilton dreigde overwinning GP van Italië te verliezen
Lewis Hamilton Foto: Mercedes
Lewis Hamilton mag zijn overwinning tijdens de GP van Italië behouden. Dat is het oordeel van de stewards nadat er een onderzoek was ingesteld naar aanleiding van een te lage bandendruk bij één van de banden bij Hamilton zijn wagen vlak voor de start.

De stewards oordeelden dat de te lage bandendruk die bij Hamilton zijn wagen werd opgemeten (Lees: Overwinning Lewis Hamilton in gevaar) toe te schrijven was aan een forse lagere temperatuur van de banden, waardoor ook de bandenspanning aanzienlijk was gedaald. De bandentemperatuur bij Hamilton was op het moment van het opmeten van de bandenspanning ook aanzienlijk lager dan de temperatuur van de banden bij de andere wagens toen daarbij een meting werd uitgevoerd.

Men is van mening dat Mercedes de juiste richtlijnen en procedures heeft opgevolgd die door de bandenleverancier zijn voorgeschreven. De stewards oordeelden ook dat de bandenspanning op het moment van het monteren van de banden correct was maar nadien door de te lage temperatuur daalde.

Wel adviseren de stewards dat de FIA en de bandenfabrikant Pirelli samen gaan zitten om concrete richtlijnen voor de teams te bespreken wat betreft het opmeten van de bandenspanning.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: