Politie vat autobestuurder na spectaculaire achtervolging
Foto: gva

Een spectaculaire achtervolging heeft zondagmiddag van Zellik tot in Antwerpen geleid. Daarbij haalde de vluchtwagen snelheden tot 230 km/u. Alles begon toen een ploeg van de Brabantse wegpolitie een auto met Nederlandse transitplaten wilde controleren.

De bestuurder besloot echter plankgas te geven en stoof weg in de richting van Mechelen. Omdat het duidelijk werd dat de vlucht tot in Antwerpen zou leiden stelden verschillende ploegen van de wegpolitie en de lokale politie zich op ter hoogte van de Craeybeckxtunnel, daar pikten ze de achtervolging op.

De vluchtende wagen verliet de snelweg aan de afrit Antwerpen-Centrum en reed over de Singel terug de ring op. Ter hoogte van de afrit Borgerhout ramde hij een anonieme politiewagen in de flank. Even later kon het voertuig tot stilstand gebracht worden.

In de vluchtende auto zaten twee personen. Een van hen is gewond naar het Stuivenbergziekenhuis overgebracht. Waarom de bestuurder vluchtte is voorlopig nog onduidelijk. Door de achtervolging en de arrestatie zijn op de ring in de richting van Nederland drie rijstroken afgesloten. De weg is ondertussen vrijgemaakt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig