Nederlandse wint slotrit Boels Rental Ladies Tour, Brennauer is eindlaureate
Foto: Photo News

De Nederlandse Thalita de Jong (Rabo-Liv) heeft zondag de zesde en afsluitende rit van de Boels Ladies Tour gewonnen. Zij haalde het na 117,5 km met start in Bunde en aankomst in Valkenburg aan de Geul licht afgescheiden voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Derde werd Lisa Brennauer. De Duitse van Velocio-Sram verzekerde zich daarmee van de eindzege in deze Nederlandse rittenkoers.

Wielrennen op Sportwereld.be

Na de beklimming van de Eyserbosweg vormde zich een kopgroep met elf rensters. Daarbij zaten Jessie Daams, Kaat Hannes, Demi de Jong, Roxane Knetemann, Emilia Fahlin, Alena Amialiusik, Amanda Spratt, Tatiana Guderzo, Andrea Dvorak, Coryn Rivera en Silvia Valsecchi. Zij boekten snel een voorsprong van twee minuten op het peloton, dat door de opeenvolgende hellingen stelselmatig werd uitgedund. Bij de derde beklimming van de Cauberg werden de leidsters ingerekend door een eerste deel van het peloton.

Het bleef aanvallen regenen en met nog 25 kilometer te rijden, vormde zich een kopgroep met Megan Guarnier, Ellen van Dijk, Lucinda Brand, Thalita de Jong, Roxane Knetemann, Elisa Longo Borghini, Trixi Worrack, Amanda Spratt, Claudia Lichtenberg, Amy Pieters, Coryn Rivera, Marta Bastianelli en leidster Lisa Brennauer. Voor Longo Borghini, Guarnie en de Jong ging het nog allemaal te traag maar zij werden snel gegrepen. Nog andere rensters sloten in een dolle finale voorin aan. Met nog drie kilometer te rijden zette Roxane Knetemann alles op alles maar op de Cauberg werd ze ingelopen en achtergelaten. Thalita de Jong ging daarna aan en kon zo afgescheiden de winst pakken.