De Italiaan Elia Viviani (Sky) heeft zondag de openingsrit in de Ronde van Groot-Brittannië (2.BC) op zijn naam geschreven. Na 177,7 km met start in Beaumaris en finish in Wrexham versloeg hij in een massasprint thuisrijder Mark Cavendish en de Duitser André Greipel. Viviani is meteen ook de eerste leider.

Wielrennen op Sportwereld.be

Vrij snel vormde zich een kopgroep met de Ier Conor Dunne en de Britten Thomas Stewart, Kristian House en Peter Williams. De Brit Michael Thompson trachtte in zijn eentje de kloof naar de vier vroege vluchters te dichten maar slaagde niet in zijn opzet. Het peloton liet begaan en gaf het leidende kwartet een maximale voorsprong van negen minuten.

De teams met snelle mannen in hun rangen trokken dan het tempo op en zo slonk de voorsprong van de leiders zienderogen. Toen de Etixx-Quick.Step-ploeg zich in de slotkilometers echt organiseerde, werden eerst Dunne en Stewart tot de orde geroepen en wat verderop was het ook over en uit voor House en Wiliams. In de daaropvolgende massasprint toonde Elia Viviani zijn snelle benen. Hij won met een banddikte voor Cavendish en Greipel.

Maandag rijden de renners van Clitheroe naar Colne over 159,3 kilometer.