Felline steekt zege GP Fourmies op zak, Boonen eindigt als tweede

Fabio Felline (Trek Factory Racing) heeft zondag de 83e editie van de GP Fourmies (Fra/1.BC) gewonnen. De Italiaan kwam na een late uitval als eerste over de meet. Tom Boonen werd na 205 km koers tweede voor de Fransman Nacer Bouhanni en Baptiste Planckaert.

Wielrennen op Sportwereld.be

Meteen na de start trokken de Zwitser Nico Brüngger, de Italiaan Emanuele Sella, de Oostenrijker Daniel Schörn en de Fransen Elie Gesbert, Guillaume Levarlet en Thomas Voeckler op avontuur. Het peloton hield het zestal steeds onder schot en toen de voorsprong zienderogen begon te dalen, versnelden Voeckler en Levarlet op zowat 35 kilometer van de eindmeet. Elf kilometer verderop kregen zij het gezelschap van een eerste deel van het peloton.

De kloof tussen deel één, met daarbij Yves Lampaert en Thomas Sprengers, en deel twee van de grote groep bedroeg dan een halve minuut. De dertienkoppige leidersgroep verloor in de laatste 10 kilometer Enrico Gasparotto en Francis Mourey na een val. Met nog acht kilometer te rijden, waagde Alexey Lutsenko een aanval maar de Kazak werd snel tot de orde geroepen.

In de slotkilometers kregen we een hergroepering en ging Felline zijn kans. In de laatste meters kwam Tom Boonen nog gevaarlijk opzetten maar hij slaagde er toch niet in Felline achter zich te houden. De ex-wereldkampioen moest na de derde plaats in de Brussels Cycling van zaterdag in Fourmies opnieuw genoegen nemen met een dichte ereplaats.

Felline volgt op de erelijst Jonas Van Genechten op. De 25-jarige Italiaan kon eerder dit seizoen ook al vieren in de individuele tijdrit van het Internationaal Criterium en de tweede rit in de Ronde van het Baskenland.