De politie op het Griekse eiland Lesbos heeft laat zaterdagavond wapenstokken gebruikt om een vijfhonderdtal migranten te beletten aan boord te gaan van een ferry die naar de haven van Piraeus in Athene vaarde. Dat meldt de Griekse televisie.

Volgens de politie beschikten de vluchtelingen, van wie verschillende tijdens de confrontatie gewond raakten, niet over de nodige papieren om Lesbos te verlaten. De boot had al 1.700 vluchtelingen aan boord.

Het oostelijke eiland is een van de belangrijkste toegangswegen naar Europa voor duizenden mensen, hoofdzakelijk Syriërs, die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun land. Later zondag nog reist een ferry met 2.500 mensen aan boord naar de haven van Athene.

Ondertussen brengen honderden migranten de nacht door in de straten van de hoofdstad van het eiland Mytilini. Slechts luttele van de vluchtelingen die wekelijks aankomen in Griekeland vragen asiel aan in het land. Bijna allemaal trekken ze verder door de Balkan door Macedonië en Servië in de hoop in Hongarije verder te kunnen reizen naar West-Europa.