Kenny Belaey pakt twaalfde medaille op veertiende WK trialbike
Van links naar rechts: Jack Carthy (zilver), Vincent Hermance (goud), Kenny Belaey (brons)
Kenny Belaey heeft nog maar eens getoond dat hij bij de beste trialbikers ter wereld hoort. In Andorra behaalde hij een bronzen medaille, goed voor zijn twaalfde medaille in veertien WK’s. ‘Ik heb deze medaille niet gratis gekregen en moest er bijzonder hard voor vechten. Dat maakt deze medaille net zo speciaal’, postte hij op zijn Facebookpagina. Het goud ging naar de Franse Vincent Hermance.

Met 26 strafpunten moest de 32-jarige Oost-Vlaming alleen de Fransman Vincent Hermance (23) en de Brit Jack Carthy (26) laten voorgaan. De Franse titelverdediger Gilles Coustellier strandde deze keer met 27 punten net naast het podium.

Voor Belaey was het al de veertiende WK-deelname. Twaalf keer bracht hij eremelaal mee naar huis, met daarbij ook vier keer goud. Hij werd wereldkampioen in 2002, 2005, 2006 en 2010. Met brons toont hij zich ook tevreden. 'Ik ben zo blij met deze medaille. Ik heb ze niet voor niets gekregen en heb er echt hard voor moeten knokken en dat maakt het eens zo speciaal. Om nog kans te maken op een podiumplaats moest ik wel risico’s nemen en dat leverde op', verklaarde Belaey op de sociale media. .

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig