PROXIMUS LEAGUE. Antwerp speelt gelijk, Cercle wint
Wim De Decker Foto: WAS
Eupen, Tubeke en Antwerp zijn hun maximum kwijt in de Proximus League. Nadat Eupen en Tubeke op zaterdag gelijkspeelden (tegen respectievelijk Dessel en Virton), raakte ook Antwerp niet verder dan een 1-1 op het veld van Geel. Antwerp staat op een vierde plaats, met nog één wedstrijd minder gespeeld. Cercle Brugge won makkelijk met 0-3 bij Seraing en haalt 4 op 6.

Antwerp FC laat door het gelijkspel de kans liggen om dichter bij Eupen en Tubeke te sluipen in het klassement. Hairemans opende na 11 minuten de score met zijn tweede doelpunt van het seizoen, maar acht minuten later klom Geel al op gelijke hoogte via Christiaens, de 1-1 was meteen ook de eindstand. Antwerp boekt zo 7 op 9 en staat daarmee op een vierde plaats, Geel staat gedeeld twaalfde.

Cercle Brugge heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Na eerder een 1-1 gelijkspel tegen Dessel op de openingsspeeldag, vond Cercle nu wél makkelijk de weg naar doel tegen Seraing. Vanbelle maakte op slag van rust de 0-1, diep in de tweede helft diepten Yagan en Naudts nog uit tot 0-3.

Dessel kwam na 12 minuten op voorsprong via Glenn Breugelmans, Garcia stelde gelijk na 37 minuten voor Eupen. Kevin Vandenbergh scoorde diep in de tweede helft de 2-1 voor Dessel Sport met nog vijf minuten op de klok, maar dat viel drie minuten later met tien man. Eupen profiteerde nog van de man meer situatie, en zette de 2-2 eindstand op het bord.

Door het puntenverlies van Eupen konden Tubeke en Virton zaterdag onder elkaar uitmaken wie de leidersplaats kon claimen na vier speeldagen. Virton klom al na vier minuten op een 0-1 voorsprong, maar op het kwartier bracht Diallo de thuisploeg op 1-1. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor alles status quo blijft bovenin het klassement.

Patro Eisden Maasmechelen pakte zijn eerste punt van het seizoen, na een 1-1 gelijkspel tegen Lommel United. Heist-Deinze eindigde op dezelfde score, terwijl WS Brussel verrassend won met 2-0 tegen Roeselare.

Uitslagen:

Dessel - Eupen 2-2

Tubeke - Virton 1-1

Heist - Deinze 1-1

Patro Eisden - Lommel 1-1

WS Brussel - Roeselare 2-0

Geel - Antwerp 1-1

Seraing - Cercle 0-3

Bekijk hier het klassement in de Proximus League!