Chaotische hulpactie in Calais
Een voedselbedeling in Brussel die vreedzaam en rustig verloopt. Foto: belga
De hulpactie van de groep 'Wij gaan naar Calais en nemen mee', opgezet door Antwerpenaar Peter Terryn, verliep vrijdagnamiddag bijwijlen chaotisch.

Een man uit Lier kreeg zelfs een paar klappen toen hij zijn bestelwagen, die langs alle kanten werd bestormd, wilde ontzetten. Dat meldt Gazet van Antwerpen zaterdag. Een deel van de door een paar duizend Vlamingen ingezamelde spullen kon niet worden uitgedeeld.

Toen de eerste bestelwagens en vrachtwagens opdoken bij het kamp vormden zich keurig lange wachtrijen van vluchtelingen. Maar omdat er meerdere lossingen tegelijk gebeurden, liep het na een tijd uit de hand. Iedereen ging aan de haal met wat hij te pakken kon krijgen.

Chaos

Een Lierenaar die met zijn vrouw en zijn zoontje met een bestelwagen vol met allerhande spullen wat dieper het kamp was ingereden, kreeg de volle laag. Zijn zijspiegels werden stukgeslagen en vluchtelingen kropen bovenop zijn auto en stortten zich met tientallen op de goederen.

De Lierenaar zei achteraf, toen hij met leeggeplunderde wagen weer aan de ingang opdook, dat hij met een koevoet had geprobeerd om de vluchtelingen terug te dringen en dat hij een paar klappen had geïncasseerd. Zijn vrouw en zoon bleven in de bestelwagen zitten en zijn niet gewond.