Smartphonemaker BlackBerry koopt het Amerikaanse Good Technology voor 425 miljoen dollar. Het bedrijf bouwt applicaties die werknemers helpen veilig te werken met hun smartphones. Het telt overheden van grote landen en de tien grootste banken in de wereld en advocatenkantoren onder zijn 6.200 klanten, zei BlackBerry in een verklaring.

Met de overname haalt BlackBerry een concurrent uit de markt. Het Canadese bedrijf verloor meerdere klanten aan Good Technology nadat werknemers waren overgestapt van BlackBerrys naar iPhones en Android-apparaten.

BlackBerry wil de beveiligde e-mailing apps van Good Technology samenvoegen met zijn eigen expertise op het gebied van beveiliging van bedrijfstablets en -telefoons, zei topman John Chen.

Het Canadese bedrijf richt zich de laatste tijd minder op de productie van smartphones. De focus ligt meer op de ontwikkeling van veilige software. ‘We kopen bedrijven die de hele operatie kunnen verbeteren’, liet Chen eerder dit jaar weten.

BlackBerry verwacht een extra omzet van 160 miljoen dollar in het eerste jaar na de aankoop van Good Technology. Het bedrijf stelt zich ten doel de jaarlijkse inkomsten uit software te verdubbelen tot 500 miljoen dollar in maart 2016.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in