Voorpost voert actie aan opvangcentrum in Sijsele
Foto: BELGA

Aan de poorten van het tijdelijke opvangcentrum voor asielzoekers in het West-Vlaamse Sijsele heeft een vijftiental leden van de nationalistische vereniging Voorpost vrijdagnamiddag actie gevoerd.

De Voorpost-leden stapten al betogend naar het opvangcentrum en hingen borden met slogans aan de omheining. ‘Wat ons het meest ergert, is dat de schatrijke Arabische landen zelf geen opvang organiseren’, zegt actieleider Nick Van Mieghem. ‘Europa moet ook eerst voor de eigen armen zorgen.’

De politie sloot het toegangshek af en Voorpost hing er een ketting rond. Er werden ook slogans gescandeerd, maar de korte actie verliep zonder incidenten. Dat laatste bevestigt ook burgemeester Joachim Coens van Damme.

Het is in Sijsele de tweede actie tegen de opening van het noodopvangcentrum. Onbekenden hingen al spandoeken aan de omheinnig.

Dinsdag actie in Sint-Niklaas

Dinsdag opent het tijdelijk opvangcentrum in Sint-Niklaas, daar wil Pegida maandagavond een protestactie houden. Voorpost zegt zich ook aan te sluiten bij dat initiatief.