Ter Beke ziet omzet krimpen
Foto: BELGA

De producent van vleeswaren en bereide maaltijden Ter Beke heeft de omzet in het eerste halfjaar verder zien dalen. Dat is deels te wijten aan het schrappen van minder rendabele producten, maar ook aan het verlies van ‘een belangrijk contract in de Duitse markt’.

Het bedrijf achter onder meer de Come a Casa lasagna en pasta zag de omzet 4 procent dalen tot 191,4 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar. Bij de vleeswaren was er 2,3 procent daling, bij de bereide gerechten 7,6 procent. Over het verlies van het Duitse contract zegt het bedrijf nog “er vanzelfsprekend alles aan te doen om dit volume terug te winnen”. Er is verder niet gespecificeerd om welk contract het gaat.

De nettowinst ging er wel fors op vooruit: plus 27,8 procent tot 4,4 miljoen euro. De “verhoogde focus op de rendabiliteit van het productgamma” en de “verder doorgedreven kostenbeheersing in beide divisies” krikten de verschillende winstmaatstaven op.

Ter Beke kondigde maandag nog aan dat het een belang van een derde neemt in Stefano Toselli, een Franse producent van lasagna en cannelloni.