DAF Trucks investeert 100 miljoen euro in Westerlo
Foto: BELGA

De Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF Trucks investeert in zijn productiesite in Oevel (Westerlo) 100 miljoen euro in een nieuwe lakstraat. DAF Trucks maakte die plannen eerder al bekend, maar heeft die nu geconcretiseerd en gaf dinsdag meer toelichting in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters.

De nieuwe lakstraat, 25.000 vierkante meter groot, moet de modernste in Europa worden en in de tweede helft van 2017 operationeel zijn, aldus DAF-topman Harrie Schippers, die benadrukt dat DAF hiermee zijn vertrouwen in de toekomst van zijn Belgische fabriek toont.

In de fabriek in Westerlo worden assen en cabines gemaakt voor de truckassemblage in Nederland. DAF Trucks wil er hogere volumes draaien met het oog op verdere groei in de toekomst. Het bedrijf wil kunnen inspelen op een aantrekkende vraag naar zuinigere vrachtwagens in Europa.

‘Ondernemen en innoveren zijn een tweeling; de ene kan niet zonder de andere’, zei minister Muyters dinsdag bij DAF. ‘Het verschil maken doe je door net iets voor te zijn op de concurrenten. De Kempen is een regio die mij na aan het hart ligt en de verankering van DAF in de regio is met deze investering verzekerd naar de toekomst toe.’

DAF is volgens Muyters een schoolvoorbeeld van hoe de maakindustrie in Vlaanderen succesvol kan zijn. ‘Dat kan door voortdurend te investeren in het verder verhogen van de kwaliteit en productiviteit en - zeker zo belangrijk - in innovatie.’