Standard haalt twee middenvelders bij Olympiakos
Foto: Belga
Standard heeft zich maandag nog verzekerd van twee Olympiakos-huurlingen voor het komende seizoen. Zowel voor de Malinese international Sambou Yatabaré als voor de Togolese international Mathieu Dossevi bedongen de Rouches een aankoopoptie.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Sambou Yatabare is een 26-jarige Malinees, die het grootste deel van zijn carrière voetbalde in de Franse Ligue 1 en 2 bij onder andere Caen, Monaco en Bastia. Twee seizoenen geleden werd hij door Olympiakos weggekocht bij Bastia. Daar kon hij zich echter niet in de ploeg spelen en dus werd hij de voorbije twee seizoenen uitgeleend aan Bastia en Guingamp. Bij beide teams was hij geen certitude in de basis.

Matthieu Dossevi is een 27-jarige Togolees international die ook het grootste deel van zijn carrière in de Ligue 1 heeft gevoetbald. In het begin bij Le Mans FC en tussen 2010 en 2014 bij Valenciennes. Vorige zomer trok hij naar Olympiakos Pieraeus, waar hij basisspeler was. Hij speelde er 26 competitiematchen en scoorde 3 keer. Dit seizoen mocht hij in één wedstrijd 22 minuten invallen en scoorde hij meteen.