Maria Sharapova zegt af voor US Open
Foto: EPA
De 28-jarige Russin Maria Sharapova geeft forfait voor het US Open, dat maandag van start gaat. Dat deelde de organisatie zondagavond mee. De nummer drie van de wereld kan door een blessure niet aantreden.

Zaterdag gaf Sharapova al aan dat ze met beperkte ambities afzakte naar New York, waar ze in 2006 de toernooizege op zak stak. Sharapova kwam niet meer in actie sinds ze op 9 juli in de halve finales van Wimbledon uitgeschakeld werd. Ze liep in die wedstrijd een blessure aan de rechterknie op.

'Helaas kan ik dit jaar niet meedoen aan het US Open', verklaarde Sharapova op haar Facebookpagina. 'Ik heb al het mogelijke gedaan om klaar te zijn, maar er was te weinig tijd. Ik zal over een paar weken in Azië terugkeren en kijk ernaar uit om het jaar gezond en sterk te eindigen.'

In de eerste ronde van het US Open had Sharapova als derde reekshoofd tegen haar landgenote Daria Gavrilova (WTA-38) moeten aantreden. Die krijgt nu lucky loser Daria Kasatkina (WTA-133), ook een Russin, voorgeschoteld.