VIDEO. Waasland-Beveren zet Lokeren verdiend opzij
Steven Langil (links) scoort voor Waasland-Beveren. Foto: BELGA

Waasland-Beveren heeft de zesde speeldag afgesloten met een 1-2 overwinning op het veld van Lokeren. Talisman Steeven Langil scoorde vijf minuten voor affluiten de terechte winning goal voor Waasland-Beveren. Lokeren blijf achter met vijf punten op de voorlaatste plaats, Waasland-Beveren springt naar een gedeelde derde plaats.

Bij Lokeren vloog Ayanda Patosi naar de bank. De Zuid-Afrikaan kende alweer een week vol transferbeslommeringen en werd door Bob Peeters niet klaar geacht om aan de wedstrijd te beginnen. Waasland-Beveren voerde voor het eerst deze competitie een wissel door in de basiself, door de schorsing van Buatu bracht trainer Vreven de ervaren Moren op het veld.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De fel gehypte ‘Wasico’ bracht helemaal niet wat er van verwacht werd in de eerste helft. Het zag er vooral naar uit dat beide ploegen de wedstrijd vooral niet wilden verliezen. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, het Lokeren van Bob Peeters kon nog maar éénmaal winnen dit seizoen, terwijl Waasland-Beveren de goede flow van de laatste weken niet wilde doorbreken. Lokeren kwam er in de eerste helft dicht bij via Enoh, maar die kopte halfweg de eerste periode op aangeven van Odoi de bal tegen de dwarsligger.

Waasland-Beveren kon daar weinig tegenover zetten, al kwam het meteen na de rust wel dicht bij de openingsgoal. Het is geweten dat Milos Maric buskruit in de benen heeft, maar toch had Copa alle moeite van de wereld om een vrije trap vanop 40 meter van doel uit de touwen te houden. Tien minuten later was het dan toch raak voor Waasland-Beveren, dat als beste uit de kleedkamer was gekomen. Emond mocht vrijstaand de 0-1 binnenkoppen na een hoekschop.

Lang liet de reactie van Lokeren echter niet op zich wachten, vijf minuten later zorgde Ngolok al voor de gelijkmaker. Opnieuw met de kop, en opnieuw vanop hoekschop. Toch een minpuntje waar beide ploegen moeten aan werken. De twee doelpunten op korte tijd zorgden voor een kleine vonk in de wedstrijd, en beide ploegen gingen wat nadrukkelijker voor de overwinning. Zinho Gano kreeg tot tweemaal toe dé kans om Lokeren K.O. te slaan, maar hij miste onbegrijpelijk van dichtbij. Dan deed spitsbroeder Langil het iets beter, de smaakmaker van Waasland-Beveren wipte de bal over zijn verdediger en knalde in één tijd binnen. Fraaie goal van een verder bleke Langil, die zijn ploeg (net als vorige week tegen Moeskroen) toch weer een grote dienst bewijst.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Bijna slikte Waasland-Beveren een Olympische goal voor de rust, maar doelman Henkinet was nog net bij de pinken en haalde de bal van onder de lat.

Belangrijkste fases:

26’ - Onze woorden zijn nog niet koud, of daar is de eerste grote kans van de match. Odoi gooit een bal perfect voor doel en Enoh zet er zijn hoofd tegen. De speler van Lokeren ziet zijn poging op de lat uiteen spetten.

40’ - Bolbat omspeelt aan de rand van de zestien Demir en zoekt dan de verste paal. Zijn plaatsbal gaat naast de kooi van een geruste Henkinet.

50’ - Daar is de kans op de 0-1 voor Myny, maar hij laat ze liggen. Na een goeie loopactie en dito controle komt hij oog in oog met de goalie van Lokeren, maar de Ivoriaan houdt zijn netten schoon.

62’ - GOAL - In de tweede helft was Waasland-Beveren een pak dreigender en dat loont! Emond kopt een hoekschop voorbij Copa tegen de touwen. Wat een feest in het bezoekende vak!

67’ - GOAL - Lang heeft Waasland-Beveren niet kunnen genieten van de voorsprong. Nadat de bezoekers op voorsprong kwamen via een hoekschop, maakt Lokeren nu ook gelijk op corner. Ngolok laat Henkinet geen schijn van kans! Alles is te herdoen.

73’ - Een foute pass van Patosi wordt bijna afgestraft, maar Gano laat een 100 %-kans liggen. De aanvaller krijgt het doelpunt van de voorsprong op een presenteerschaaltje, maar hij wringt ze vakkundig de nek om.

80’ - Niet alleen Waasland-Beveren morst met de kansen, ook aan de overzijde springen ze er onzorgvuldig mee om. Ngolok staat centraal helemaal vrij, maar hij kan net niet bij het leer.

85’ - GOAL - Het was niet de wedstrijd van Langil, maar dat heeft de speler van Waasland-Beveren nu helemaal goedgemaakt. Met zijn linker trapt hij de 1-2 keurig voorbij Copa. De winning goal voor Waasland-Beveren?