VIDEO. Anderlecht simpel voorbij Westerlo
Anderlechtspelers Stefan Okaka en Youri Tielemans waren aan het feest. Foto: blg

Anderlecht komt naast KV Oostende op de eerste plaats na een eenvoudige 0-3 zege bij Westerlo. De drie punten kwamen nooit in het gedrang voor paarswit, Okaka, Tielemans en Praet zorgden voor de goals.

Westerlo ontving Anderlecht met slechts één aanpassing in de basiself. Aanvaller Schouterden kreeg van Harm van Veldhoven de voorkeur op Jens Cools. Bij Anderlecht stond de boomlange spits Stefano Okaka voor het eerst aan de aftrap. Daardoor moest Idrissa Sylla, die toch al driemaal scoorde, plaatsnemen op de bank.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

Anderlecht kende al van bij het begin weinig problemen in de Kempen. Na tien minuten het spel te domineren viel de eerste kans, maar Okaka vergat even dat hij ook een linkervoet heeft. Tielemans slaagde er bijna in een voorzet ineens in doel te trappen, maar doelman Van Langendonck haalde opgelucht adem toen het leer op het dak van zijn doel viel. De Westelse doelman werd even later wel geklopt, toen Tielemans perfect Okaka op pad stuurde. De Italiaanse spits deed met een overhoeks schot waarvoor hij naar België kwam: scoren.

Matias Suarez maakte indruk, de Argentijn liet zelfs weer vlagen van zijn klasse zien in ’t Kuipje. De balkunstenaar zette Okaka vrij met een hakje, maar Van Langendonck was bij de les en hield de Italiaan van zijn tweede goal. Op slag van rust moest Van Langendonck nogmaals vol aan de bak, na een knal van Suarez. De doelman van Westerlo hield zijn ploeg toch enigszins in de wedstrijd, halfweg stond het maar 0-1.

Kort na rust was alle hoop echter gaan vliegen, opnieuw op aangeven van Suarez. Die bereikte vanop links Defour buiten de zestien, de draaischijf op het paarswitte middenveld speelde buitenkantje voet Youri Tielemans aan. Die legde zeven minuten ver in de tweede helft rustig de 0-2 in doel. Dennis Praet dacht nog aan het doelpuntensaldo van Anderlecht, en maakte er nog 0-3 van.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Opmerkelijk:

Mati Suarez toonde zich bij momenten weer de oude balkunstenaar bij paarswit. Het lijkt dan toch nog goed te komen na zijn blessure!

Belangrijkste fases:

11’ - Youri Tielemans wil voorzetten vanop links. De indraaiende voorzet is veel te hard, maar verrast bijna Van Langendonck. Die is opgelucht als de bal op het dak van het doel valt.

20’ - GOAL - Daar is het doelpunt waar Anderlecht naar op zoek was. Defour krijgt centraal te veel tijd. Hij geeft goed mee met Tielemans, die perfect doorsteekt naar Okaka. De Italiaanse spits faalt niet alleen voor de doelman en scoort zijn eerste doelpunt voor Anderlecht.

31’ - Suarez laat even zijn klasse zien en dribbelt doorheen de Westerlo-defensie. De Argentijn krijgt een stevige por en gaat tegen de grond, maar scheidsrechter Lambrechts vindt het te weinig.

52’ - GOAL - De hoop van Westerlo wordt meten de kop ingedrukt. Praet vindt Suarez op links. Die legt achter op Defour. De middenvelder vindt met een heerlijk balletje de vrijstaande Tielemans. Die kan rustig afwerken: 0-2.

63’ - Sterke actie van Westerlo. Hyland zet zich centraal door en vindt Gounongbe. Die speelt Najar door de benen en trapt hard maar onbesuisd over.

70’ - GOAL - Anderlecht countert zich naar een zekere voorsprong. Okaka en Suarez combineren zich door de defensie. De Argentijn gaat diep, legt opzij voor Praet en de Gouden Schoen maakt het af.