Verdachte van moordpoging pleegt zelfmoord in Brussels parketgebouw
Foto: rdb

Een 61-jarige man die zaterdagmiddag zijn ex-vrouw zou proberen te hebben vermoorden in Sint-Gillis en naar aanleiding daarvan opgepakt werd, heeft zondag in het gebouw van het Brusselse parket een einde gemaakt aan zijn leven. Dat meldt het Brusselse parket zondag. Volgens de krant La Dernière Heure was het niet de eerste keer dat de man zijn ex-partner te lijf ging.

De zestiger had zijn 45-jarige vrouw in mei jongstleden al aangevallen met een stok en had geprobeerd haar te wurgen. De politie kon hem toen tegenhouden, net voor hij een bijtend product over zijn slachtoffer zou uitgieten. Na zijn vrijlating vertrok de zestiger naar Portugal, maar in september moest hij voor die aanval terechtstaan.

Zaterdag diende hij zich opnieuw bij zijn ex-vrouw aan op het Sint-Gillisvoorplein. Daar greep hij de vrouw bij de haren, zette hij een vuurwapen tegen haar slaap en haalde hij de trekker over. Maar het wapen blokkeerde, zodat er geen schot afging en de zestiger door de politie kon opgepakt worden. Zondagvoormiddag moest hij voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter, maar zover kwam het niet.

Verdacht van moord op vrouw

'Omstreeks 10 uur werd in een cel van het cellencomplex van het Portalisgebouw het overlijden van de man vastgesteld', zegt Brussels parketwoordvoerster Jennifer Vanderputten. 'Hij was ter beschikking gesteld, omdat hij ervan verdacht werd gepoogd te hebben zijn vrouw te vermoorden met een vuurwapen. De wetsdokter en het federaal lab kwamen ter plaatse, alsook de procureur des Konings. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er geen tussenkomst van een derde is bij het overlijden van de man, hij heeft zichzelf van het leven beroofd. De precieze omstandigheden van het overlijden worden nader onderzocht. In het belang van het onderzoek kunnen momenteel geen verdere details worden vrijgegeven.'

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.