Kevin De Bruyne is officieel een speler van Manchester City. Zondagnamiddag werden de laatste details geregeld, zaterdag had De Bruyne al met succes de medische tests ondergaan. De speler vloog zondagmiddag terug naar België om er het laatste document te ondertekenen. Dat werd naar City gestuurd waarop de Engelse competitieleider de transfer om 17 uur Belgische tijd officieel kon maken. Bij Manchester City krijgt hij rugnummer 17.

De Bruyne tekende een contract voor zes jaar bij de 'Citizens'. De transfersom zou uiteindelijk 70 miljoen euro bedragen. De Bruyne blijft nog een week in België en sluit morgen aan bij de nationale ploeg. De Rode Duivels trainen om 17 uur op het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. Pas na de EK-kwalificatie-interland in Cyprus op zondag reist hij opnieuw af naar Engeland.

De Bruyne: 'Ik wil als speler het hoogst mogelijke niveau bereiken in mijn carrière. Hopelijk kan ik op het einde van het seizoen dan ook bijdragen aan titels.' Manuel Pellegrini was bijzonder tevreden met de transfer van De Bruyne: 'Ik ben ervan overtuigd dat De Bruyne een succes zal worden in de Premier League. Enkel speciale voetballers kunnen ons team verbeteren, en Kevin is zo iemand. Hij heeft alle attributen om zich direct te kunnen integreren. We spelen graag attractief en aanvallend voetbal, een speler als De Bruyne zal ons daar zeker bij helpen om te kunnen strijden op vier verschillende fronten.'