Thomas Pieters pakt eerste toernooizege op Czech Masters
Foto: Reuters

Thomas Pieters heeft zijn eerste toernooizege beet op de European Tour Golf. De Belg pakte de eindoverwinning op de Czech Masters, met een score van -20 in totaal. De 23-jarige Pieters is door deze overwinning ook zeker een European Tour speler voor de komende twee jaar. In de Race to Dubai komt hij de top-60 binnen.

Thomas Pieters heeft zondag een eerste toernooi in de European Tour op zijn palmares gebracht. De 23-jarige Antwerpenaar toonde zich in Vysoky Ujezd, nabij Praag, de beste in het Czech Masters (EPGA/1 miljoen euro). Met een vierde ronde in 69 slagen, drie onder par, bracht hij zijn totaal op 268, twintig onder. De Zweed Pelle Edberg werd op drie slagen tweede, de Engelsman Matthew Fitzpatrick op vier slagen derde.

Nicolas Colsaerts werd met 284 slagen 40e, Pierre Relecom met 294 slagen 76e. Met zijn zege verzekerde Pieters zich al van een Europese tourkaart voor de volgende twee seizoenen. Ook in de kwalificatierace voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro doet hij een bijzonder goede zaak.

De laatste Belgische zeges op de European Tour dateerden van 2011 en 2012. Nicolas Colsaerts won toen het China Open en het Volvo World Match Play. Daarvoor was het van 1974 geleden dat een Belg, Philippe Toussaint in het Benson & Hedges, een EPGA-toernooi won. .