Club Brugge kende weinig moeite met Standard. Voor de rust scoorde blauwzwart viermaal na vier defensieve blunders bij de Rouches, Diaby zette na de rust de kers helemaal op de taart, hij scoorde in totaal vier goals en zorgde voor de 7-1 eindstand.

Club Brugge recupereerde verrassend Timmy Simons voor het treffen tegen Standard, de ervaren middenvelder nam terug plaats op de bank. Obbi Oulare verving voorin de vertrokken Tom De Sutter, Sinan Bolat behield zijn plaats onder de lat. Standard-trainer ad interim Deflandere koos voor defensieve zekerheid en bracht Teixeira tussen de lijnen.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De thuisploeg werd deze week gewipt uit de Champions League door Manchester United, en was dan ook gebrand op een goede prestatie voor eigen volk. Al na drie minuten veerden de tribunes al een eerste keer recht, maar Diaby vond nog net een Standard-verdediger op zijn weg. Vier minuten later kende de Malinees meer succes. Vazquez zette de spits eenvoudig voor doel, Diaby omspeelde de doelman en legde de 1-0 vroeg in het mandje. Standard kon er weinig tegenover zetten, en liet zich in de eerste helft vooral opmerken door veel te potig voetbal. Texeira ontsnapte onder meer aan geel na een duidelijke elleboog op Vazquez.

Club schakelt versnelling hoger

Standard speelde volgens trainer Deflandre dan wel met veel ervaring achterin, toch lieten de Rouches zich keer op keer ringeloren met balletjes in de rug. Nota bene Duarte zette Vormer alleen voor Thuram, de Nederlander trapte overhoeks de 2-0 binnen na een halfuur spelen. Dan moesten de dolle zes minuten echter nog beginnen. Santini bezorgde Standard een sprankeltje hoop met een kopbalgoal, goed voor 2-1, maar drie minuten later stond het zowaar al 4-1.

Twee belachelijk mooie beauties, dat wel. Oulare bleef met een gelukje bij de bal, kreeg teveel ruimte van Milec en verstuurde een raket richting de winkelhaak. Thuram had er geen verhaal tegen, en twee minuten later deed Diaby er nog een schepje bovenop. Een bal voor Oulare schoot door tot bij Diaby, die de doelman van Standard tegenvoets te grazen nam met een enig mooie plaatsbal: 4-1 aan de rust.

Kers op de taart

Na de rust ging het feestje van blauwzwart lustig verder. Deflandre probeerde dan wel het tij te keren met twee wissels, veel zoden bracht dat niet aan de dijk. De jonge Mmaee werd voor de leeuwen gegooid, net als Corentin Fiore. De verdediging van Standard bleef maar klungelen, Victor Vazquez bracht Vormer met een zoveelste bal in de rug van de verdediging in de zestien, doelman Thuram kon de lob van de Nederlander maar net van onder zijn lat wegtikken.

Het feestje van Club kreeg even een knauw toen zowel Oulare als Vazquez geblesseerd moesten afhaken, maar Claudemir (met een kopbal) en Diaby die er vier scoorde, maakten er een feestelijke zondag van met een klinkende 7-1 overwinning. Club Brugge springt naar een voorlopige tweede plaats in de stand met 10 op 18, Standard blijft elfde en boekt slechts 7 punten.

Opmerkelijk:

Eric Deflandre doet er goed aan zijn verdedigende kennis over te brengen aan zijn spelersgroep volgende week. De Rouches lieten zich keer op keer vangen met balletjes in de rug van de verdediging.

Belangrijkste fases:

1’ - Bolat, wat doe je nu? De doelman van Club Brugge glijdt uit in de eigen zestien en geeft Yattara bijna vrij spel, maar die kan niet afwerken.

7’ - GOAL - Daar is de eerste veldgoal van Diaby! De spits van Club wordt perfect onside voor de keeper gezet door Vazquez, met een simpele beweging gaat Diaby voorbij Thuram. De 1-0 is een feit!

29’ - GOAL - Vijf minuten voor de rust zet Vormer Club Brugge op 2-0. Opnieuw met een bal in de rug van de verdediging, Vormer neemt mee met de borst en schuift overhoeks binnen.

32’ - GOAL - Standard lukt nog voor de rust de aansluitingstreffer. Santini troeft iets te makkelijk Duarte af in de lucht en kopt binnen.

36’ - GOAL - Hallo, Club Brugge! De Standard-verdediging staat helemaal te slapen na een pass die doorglijdt tot bij Diaby. Die krult enig mooi de 4-1 binnen.

35’ - GOAL - Wat een goal van Obbi Oulare! Het talent drijft helemaal boven nadat hij net voor de zestien uithaalt. Met een streep fusilleert hij doelman Thuram met een schot in de winkelhaak: 3-1!

59’ - Na 60 minuten zit de wedstrijd van Obbi Oulare er al op. De spits van Club Brugge gaat liggen en laat weten dat hij geblesseerd is. Hij kan niet verder en wordt vervangen door Dierckx.

64’ - Net nu Preud’homme twee spelers recupereert met Simons en Dierckx, valt nu ook Victor Vazquez uit. Boli Bolingoli is zijn vervanger.

70’ - GOAL - Milec begaat een fout op Bolingoli, Club mag een vrije trap nemen op links. Vormer zwiept voor, Claudemir maakt de vernedering helemaal compleet met een kopbal: 5-1!

75’ - GOAL - Club Brugge is nu helemaal heer en meester. Dierckx gaat makkelijk de rechterflank af en legt klaar voor Diaby, die zijn hattrick vervolledigt! Het staat zo maar even 6-1.

90’ +2’ - GOAL - De herboren Diaby maakt het helemaal af voor Club Brugge. Hij omspeelt nogmaals doelman Thuram en zet de 7-1 eindstand op het bord!