Dokters van de Wereld helpt asielzoekers die nacht buiten doorbrengen
Foto: Photo News

De ngo Dokters van de Wereld plaatst zondagavond haar ‘Medibus’, een mobiel medisch kabinet, in de buurt van de Dienst Vreemdelingenzaken aan het Noordstation in Brussel.

De ngo zal er medische zorg verlenen, maar mogelijk ook tenten uitdelen. Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waar Dokters van de Wereld deel van uitmaakt, verwacht dat een vijftigtal asielzoekers er de nacht zal doorbrengen.

Volgens Dokters van de Wereld zullen er behalve twee verpleegkundigen ook een aantal vrijwilligers en een Arabische tolk aanwezig zijn. ‘In de Medibus kunnen de asielzoekers terecht voor medische en preventieve zorg’, zegt de ngo in een persbericht.

‘Bij ernstige klachten worden ze doorverwezen en begeleid naar de huisartsen of ziekenhuizen. Naast de medische zorg deelt Dokters van de Wereld ook water, koffie en indien nodig tenten uit. Daarnaast verzamelt Dokters van de Wereld verhalen en getuigenissen van de aanwezige asielzoekers.’

Ook Vluchtelingenwerk Vlaanderen zal er een permanentie verzorgen. Dokters van de Wereld wil ook volgende week postvatten met de Medibus aan het Noordstation als dat nodig blijkt.