Bij de brand in een wooncomplex van werknemers van de Saudische oliemaatschappij Aramco zijn zondagmorgen tien mensen om het leven gekomen. Er is sprake van 83 gewonden.

Eerder had de overheid gemeld dat er elf doden waren, maar dat getal is naar beneden bijgesteld. 

De brand brak zondagochtend uit in een pand van de oliemaatschappij Saudi Aramco in Khobar. Volgens de zender al-Arabiya zou de brand ontstaan zijn in de kelder van het wooncomplex, waar meubels en ongebruikt materiaal worden opgestapeld. Het vuur verspreidde zich snel doorheen het hele gebouw, waardoor er uiteindelijk 83 gewonden en 10 doden vielen. de brand woedde bijna zes uur lang, zeggen getuigen.

Het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft laten weten dat de slachtoffers uit verschillende landen kwamen, maar heeft nog geen identiteiten vrijgegeven.

Saudi Aramco is één van de grootste oliemaatschappijen ter wereld - afgaande op de omvang van productie en export zelfs de grootste. Het bedrijf is goed voor een op de acht olievaten die in Saudi-Arabië wordt geproduceerd. Het heeft meer dan 61.000 werknemers waaronder heel wat expats en beheert verschillende 'gated communities' waar werknemers kunnen verblijven.