Red Panthers beëindigen EK hockey op vijfde plaats na 4-3 zege tegen Italië
Foto: Photo News

De Belgische hockeyvrouwen hebben in hun vijfde en laatste wedstrijd op het EK in Londen Italië een 4-3 nederlaag aangesmeerd. De Red Panthers beëindigen hun Europese kampioenschappen zo op de vijfde plaats.

België, ‘s werelds nummer twaalf, kwam al na amper drie minuten op voorsprong via een mooi uitgespeelde strafcorner. Het was uiteindelijk kapitein Lieselotte Van Lindt, die tegen Italië (FIH 16) haar laatste wedstrijd als international speelt, die de 1-0 op het bord zette. Lang konden de Panthers echter niet van hun voorsprong genieten, want vier minuten later scoorde Lovagnini na een PC en nog eens zes minuten later knalde ook Tiddy een PC tegen de netten.

Na de pauze tapten de Belgische vrouwen uit een ander vaatje en 55 seconden na het eerste fluitsignaal van de tweede helft zorgde Manon Simons voor de 2-2. Niet veel later (33.) maakte Judith Vandermeiren er zelfs 3-2 van, Giuliani Ruggieri (38.) bracht de Italianen echter opnieuw langszij. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en in het begin van het vier de en laatste kwart zorgde Emma Puvrez (47.) voor de 4-3. De Panthers hadden de groepsfase op dit EK als derde afgesloten en moesten daardoor in de klassementspoule om plaatsen vijf tot en met acht strijden.

Daarin haalden ze het vrijdag met het kleinste verschil (1-0) van Schotland (FIH 17), waardoor de Belgen zich meteen verzekerden van het behoud in de hoogste Europese divisie. Vandaag ging dus ook Italië voor de bijl, de Panthers sloten hun EK net als de Red Lions op de vijfde stek af. Later vandaag strijden Nederland (FIH 1) en Engeland (FIH 7) om de Europese titel bij de vrouwen en kampen Duitsland (FIH 5) en Spanje (FIH 14) om het brons.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig